Ezt jelenti, ha a hús főzés közben habzani kezd

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2019. Március 26. Emánuel
  • EZ A HÍR TERJED A NETEN :

    A tengerbiológusok is meglepődtek, amikor meglátták ezt a tengeri lényt a strandon!
    KACSA VAGY IGAZ?JÁRJUNK UTÁNA EGYÜTT!
  • EZ A HÍR TERJED A NETEN :

    A lábméretedből kiderül, hány évig fogsz élni!
    KACSA VAGY IGAZ?JÁRJUNK UTÁNA EGYÜTT!
  • EZ A HÍR TERJED A NETEN :

    Nagy-Britanniában kezdődött, de hamarosan a magyarokba is chip kerülhet!
    KACSA VAGY IGAZ?JÁRJUNK UTÁNA EGYÜTT!

 | Szerző: Sz.F.
címkék:

Ezt jelenti, ha a hús főzés közben habzani kezd

hirdetes
Ezt jelenti, ha a hús főzés közben habzani kezd
A mi értékelésünk szerint ez a hír:
Igaz
Szerinted? Olvasd el a cikket és szavazz a lap alján, mit gondolsz erről a hírről, és nézd meg mások véleményét, vagy küldj be információt, képet, véleményt írásban! Vessünk véget a facebook-on terjedő szennyáradatnak, állítsuk meg a kacsa hírek terjedését a közösségi média erejével.

Perceken belül habréteg keletkezik, mikor húst teszünk oda főni, ezzel szinte minden háziasszony tisztában van, és a legtöbben le is szedik egy kanál, vagy egy szűrő segítségével. Viszont azt tudjátok, hogy miért kezd habzani főzés közben a hús? Most elmondjuk ezt is! 

Mindenki úgy tudja, hogy ha nem habozzuk le a levest, akkor zavaros lesz a végeredményünk, ha viszont ügyesen leszedjük a habot, akkor egy gyönyörű, szép aranylóan csillogó levest fogunk kapni. A régi szakácsnők szerint, a tökéletes húslevesen egyáltalán nem, vagy csak nagyon kevés hab lehet. 

 

Mitől habzik a leves?

A habzást a húsból felszabaduló fehérjék és ásványi sók idézik elő. Akkor alakul ki ez a habzás, ha hideg vízbe tesszük a húst, éppen ezért jobb, ha már eleve forrásban lévő vízbe kerülnek bele a húsok, mert így a tápanyagok, ásványi sók benne maradnak, ezzel megőrizve a leves tápanyagforrásait. 

hirdetes

 

A séfek emellett pedig azt tanácsolják, hogy ha mégis hideg vízbe tesszük a húst főni, és habzani kezd, akkor ne távolítsuk el a habréteget, mert az hasznos fehérjéket, ásványi anyagokat tartalmaz. Ha viszont a habréteg sötét színű, akkor mindenképp távolítsuk el, mert ebben az esetben vért tartalmaz, ha viszont világos árnyalatú, akkor nincs baj, hagyjuk a vízben nyugodtan. Ha mégis zavar a habzás, akkor tartsd be a következő tanácsokat! 

 

Mit tehetünk a habzás elkerüléséért? 

Profi szakácsok egyik legegyszerűbb trükkjével megakadályozhatjuk a levesünk habosodását. Nincs más dolgunk, mint egy fej, teljesen egészséges, épp héjjal rendelkező vöröshagymát tenni a vízbe, ezzel elérhetjük azt, hogy ne habosodjon annyira a levesünk! A vöröshagyma egyébként is elengedhetetlen része a tökéletes húslevesnek, mivel emellett jó színt, illetve különleges ízt ad a főzetnek! 

 

További hasznos tanácsok a tökéletes húsleveshez

Ha véletlenül elsóztuk a levesünket, akkor csomagoljunk egy maréknyi rizst kisebb gézdarabba, és tegyük bele a levesbe, ez ugyanis elvonja valamelyest a sót. Ha lassú tűzön főzzük a levest, akkor ízletesebb lesz a hús, ha nagy lángon, akkor viszont karakteresebb. Azonnal ki kell vennünk a babérlevelet, amikor levettük a tűzről a levest, így sokkal finomabb lesz mindent! 

Szavazz, szerinted ez a hír:
Kacsa
Nem bizonyított
Részben igaz
Igaz
Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
Átlagos értékelés: 5,00 | Szavazatok száma: 1
hirdetes

Van információd a témáról? Képed, bizonyítékod?
Írd le nekünk, küldd be, megjelentetjük! Kattints ide!





IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a misztikus, érdekes hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.