notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Mire jó a fekete fogkrém? Mennyire biztonságos a használata? Tudnivalók a fekete fogkrémről, ezt kell tudnia szenes fogkrémekről

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2023. Április 2. Áron
 • EZ A HÍR TERJED A NETEN :

  A fogkövet el lehet távolítani otthoni módszerekkel?
  KACSA VAGY IGAZ?JÁRJUNK UTÁNA EGYÜTT!
 • EZ A HÍR TERJED A NETEN :

  Oxigént termel a NASA új eszköze
  KACSA VAGY IGAZ?JÁRJUNK UTÁNA EGYÜTT!
 • EZ A HÍR TERJED A NETEN :

  NASA közleménye szerint nem csak a fantázia műve az UFÓk létezése
  KACSA VAGY IGAZ?JÁRJUNK UTÁNA EGYÜTT!

 | Szerző: VN
címkék: Elgondolkodtató

Mire jó a fekete fogkrém? Mennyire biztonságos a használata?

hirdetes
Mire jó a fekete fogkrém?
A mi értékelésünk szerint ez a hír:
Kacsa
Szerinted? Olvasd el a cikket és szavazz a lap alján, mit gondolsz erről a hírről, és nézd meg mások véleményét, vagy küldj be információt, képet, véleményt írásban! Vessünk véget a facebook-on terjedő szennyáradatnak, állítsuk meg a kacsa hírek terjedését a közösségi média erejével.

Manapság egyre több márka drukkol elő úgynevezett aktív szenes fogkrémmel, ami fekete színű. Nem is olyan véletlen ez, hiszen a wellness egyik legnagyobb trendje napjainkban a szén használata. De vajon jó hatással van ez a népszerű alapanyaga a fogainkra is, egyáltalán milyen hatásai vannak a fekete fogkrémnek, miért kellene használni?  Utánajártunk sok mindennek a fekete fogkrémekkel kapcsolatban, és mutatjuk mire jutottunk!

Mennyire biztonságos a fekete fogkrém?

Nem egyértelmű még, hogy milyen hatással van a szén a fogakra. További kutatásokra van szükség a szén fogkrém hosszú távú hatásait illetően. Egy 2017-es áttekintés arra figyelmeztet, hogy a fogorvosok azt tanácsolják pácienseiknek, hogy legyenek óvatosak, hiszen nincsenek egyértelmű kutatások a szén fogakra gyakorolt hatásaival kapcsolatban, de az igaz, hogyha valami káros, akkor annak forgalmazását nem engedélyezik. Tehát senkit sem fognak megmérgezni a fekete fogkrémekkel, ennél jóval szigorúbb előírásokon kell átmenniük a szereknek. 

 

Miért nem ajánlott fekete fogkrémet használni?

Itt van néhány hasznos információ, amit eddig sikerült kideríteni a szenes fogkrémekkel kapcsolatban:

 • Az aktív szenet tartalmazó fogkrém túlságosan koptató hatású a mindennapi használatra. Ha olyan anyagot hasznáunk, amely túlságosan dörzsöli a fogakat, az elhasználhatja a zománcot. Emiatt a fogaink sárgábbnak tűnhetnek, mivel a dentin, egy elmeszesedett sárga szövet láthatóvá válik. A fogakat is érzékenyebbé teheti.
 • A legtöbb szén fogkrém márka nem tartalmaz fluoridot. A fluor segít megőrizni a fogzománc erősségét, ami segít megvédeni fogait a fogszuvasodástól és a szuvasodástól. Vannak bizonyítékok arra vonatkozóan, hogy a széntartalmú fogkrém és a fokozott fogszuvasodás összefüggésbe hozható.
 • Elszíneződést okozhat egyes fogakon. A faszén részecskék felhalmozódhatnak az idősebb fogak repedéseiben és repedéseiben.
 • A faszén fogpótlásokra gyakorolt hatása nem ismert. Egyelőre nem ismert, hogy a faszén milyen hatással van a furnérok, hidak, koronák és fehér tömések készítéséhez használt anyagokra. Szénrészecskék rakódhatnak fel közöttük, fekete vagy szürke körvonalat hagyva.

 

Mi értelme van a fekete fogkrémeknek?

A fekete fogkrémnek fehérítő hatást tulajdonítanak. A fogkrémben lévő aktív szén segíthet eltávolítani a felületi foltokat a fogakról. A faszén enyhén koptató hatású, és bizonyos mértékig képes felszívni a felületi foltokat is. Arra azonban nincs bizonyíték, hogy bármilyen hatással lenne a fogzománc alatti foltokra, vagy hogy természetes fehérítő hatása lenne. Bár az aktív szénnek vannak bizonyított előnyei, nincs elegendő tudományos bizonyíték arra, hogy a fogfehérítést ezek közé sorolják. Professzionális tisztítás után alkalmanként használva segíthet megelőzni a foltosodást ugyan, valamint a rossz leheletet is javíthatja, de a fogak fehérítéséhez inkább szakszerű dentál higiéniai kezelések igénybevétele ajánlott.  

Szavazz, szerinted ez a hír:
Kacsa
Nem bizonyított
Részben igaz
Igaz
Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
| Szavazatok száma: 0
hirdetes

Van információd a témáról? Képed, bizonyítékod?
Írd le nekünk, küldd be, megjelentetjük! Kattints ide!


A fogkövet el lehet távolítani otthoni módszerekkel?

A fogkövet el lehet távolítani otthoni módszerekkel?

2023-02-10

Sokan gondolják azt, hogy a fogak tisztasága érdekében minden, amit megtehetnek, hogy napi kétszer alaposan fogat mosnak. Ezzel a fogkövet is eltávolítjuk?

 Oxigént termel a NASA új eszköze

Oxigént termel a NASA új eszköze

2022-11-13

Az oxigén létfontosságú az életbenmaradásunkhoz! A NASA új eszközt fejlesztett a Marson történő oxigén kinyerésére! Mutatjuk ,hogyan termelhető oxigén a Marson!

NASA közleménye szerint nem csak a fantázia műve az UFÓk létezése

NASA közleménye szerint nem csak a fantázia műve az UFÓk létezése

2022-11-08

Egyre több a megmagyarázhatatlan repülő tárgy az égen. Mi az igazság? Tényleg léteznek ufók vagy mindez egy képzelet szüleménye ami vírusként terjed a világon?


2020-09-22 Hasvillantás, Buffalo cipő, csípőnadrág – Így öltöztünk a 2000-es években!

A 2000-es évek divatja, régebben minden más volt, a divat is sok mindenben változott, nézzük, hogyan öltözködtünk a 2000-es években!

2019-03-12 A tengerbiológusok is meglepődtek, amikor meglátták ezt a tengeri lényt a strandon!

A CNN szerint a lény 2 méter hosszú volt, az UC Santa Barbara rezervátum homokos partján találtak rá. A lény felbukkanása a kaliforniai, ausztráliai és új-zélandi tudósokat is meglepte.

2019-02-26 A lábméretedből kiderül, hány évig fogsz élni!

Brit kutatók kapcsolatot találtak a lábméret és a várható életkor között, legalábbis erre következtetnek abban a tanulmányban, amely 3.400 személy bevonásával készült. Nézzük a részleteket!

2019-02-25 Nagy-Britanniában kezdődött, de hamarosan a magyarokba is chip kerülhet!

Egyre többen aggódnak, ugyanis állítólag már folynak a tárgyalások, hogy egyes Nagy-Britanniába lévő vállalatok, már megtették az első lépéseket abba az irányba, hogy az alkalmazottakba hamarosan mikrocsipeket ültessenek, a „biztonsági szint” fejlesztése

Hasvillantás, Buffalo cipő, csípőnadrág – Így öltöztünk a 2000-es években!

Régebben más volt! Szinte minden, így a divat is teljesen más volt, sokan vannak, akik szeretnék elfelejteni a borzalmas ruhadarabokat, viszont vannak...

A tengerbiológusok is meglepődtek, amikor meglátták ezt a tengeri lényt a strandon!

A CNN szerint a lény 2 méter hosszú volt, az UC Santa Barbara rezervátum homokos partján találtak rá. A lény felbukkanása a kaliforniai, ausztráliai...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a misztikus, érdekes hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.