notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Néhány illemszabály, amikről sajnos megfeledkezünk.

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2023. Április 2. Áron
 • EZ A HÍR TERJED A NETEN :

  A fogkövet el lehet távolítani otthoni módszerekkel?
  KACSA VAGY IGAZ?JÁRJUNK UTÁNA EGYÜTT!
 • EZ A HÍR TERJED A NETEN :

  Mire jó a fekete fogkrém? Mennyire biztonságos a használata?
  KACSA VAGY IGAZ?JÁRJUNK UTÁNA EGYÜTT!
 • EZ A HÍR TERJED A NETEN :

  Oxigént termel a NASA új eszköze
  KACSA VAGY IGAZ?JÁRJUNK UTÁNA EGYÜTT!

 | Szerző: LK
címkék: Igaz

Illemszabályok, amikről sajnos megfeledkeztünk

hirdetes
Néhány illemszabály, amikről sajnos megfeledkezünk.
A mi értékelésünk szerint ez a hír:
Igaz
Szerinted? Olvasd el a cikket és szavazz a lap alján, mit gondolsz erről a hírről, és nézd meg mások véleményét, vagy küldj be információt, képet, véleményt írásban! Vessünk véget a facebook-on terjedő szennyáradatnak, állítsuk meg a kacsa hírek terjedését a közösségi média erejével.

Szomorú, de manapság többen tartják szégyellnivalónak azokat az illedelmes megnyilvánulásokat, amelyek régebben még teljesen elfogadottnak számítottak a mindennapok során. Pedig egyáltalán nem lenne betartani bizonyos alapvető illemszabályokat, megőrizve ezzel beszédkultúránkat, általános jó modorunkat, igényes megjelenésünket, és az érzelmeink felett gyakorolt irányításunkat. Lássunk néhányat ezek közül!

 • Ha valakinek azt mondod, hogy „Meghívlak…”, akkor azzal arra utalsz, hogy te fizetsz azért, amire meghívod az illetőt (például egy vacsorára). Ha azt mondod, hogy „Menjünk el egy…” akkor az azt jelenti, hogy mindenki magának fizet.
 • Sose térj be senkihez bejelentés nélkül. Senki sem szereti, ha éppen köntösben kócos hajjal kell fogadnia egy látogatót. Egy brit hölgy ezt igen kreatívan oldotta meg: állítólag valahányszor egy bejelentetlen vendég érkezett hozzá, gyorsan magára kapott egy pár cipőt, egy kalapot, és magához vette az ernyőjét. Ha szívesen látta a vendéget, akkor azt mondta neki, hogy éppen most ért haza, ha pedig nem, akkor azt, hogy éppen most indul el otthonról.
 • Ne tedd a telefonodat az asztalra nyilvános helyen. Ezzel csak azt mutatod a társaságodnak, hogy milyen fontos szerepet játszik ez az eszköz az életedben – annyira fontosat, hogy inkább azzal foglalkoznál, mint a többiekkel, és hogy csak egy pillanatnyira vagy attól, hogy helyettük inkább a közösségi média görgetésével foglalkozz.
 • Ne hívj meg valakit randevúra / egyezz bele egy randevúba, ha egész este a telefonodat tervezed nyomkodni.
 • Egy férfi sosem viszi egy nő kézitáskáját helyette, de felajánlhatja neki, hogy megfogja a kabátját, míg a nő elmegy a mosdóba.
 • Ha sétálsz valakivel, és partnered találkozik egy ismerősével, akit te nem ismersz, akkor te is üdvözölt azt az illetőt.
 • A közhiedelemmel ellentétben nem csak pálcikákkal illik szusit enni – a férfiak a kezüket is használhatják.
 • A cipőid mindig legyenek tiszták.
 • Kerüld a felesleges fecsegést telefonálás közben. Ha szeretnél valakivel beszélgetni, akkor próbálj meg személyesen találkozni vele.
 • Ha valaki megsért, akkor ne viszonozd azt sérelmezéssel, vagy fenyegetőzéssel. Ezzel csak lealacsonyítod magad az ő szintjére. Egyszerűen csak hagyd ott, és kész.
 • Egy férfi mindig egy nő bal oldalán kell, hogy sétáljon. Ez alól kizárólag a katonák kivételek, ugyanis nekik mindig késznek kell lenniük a tisztelgésre.
hirdetes
Szavazz, szerinted ez a hír:
Kacsa
Nem bizonyított
Részben igaz
Igaz
Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
| Szavazatok száma: 0
hirdetes

Van információd a témáról? Képed, bizonyítékod?
Írd le nekünk, küldd be, megjelentetjük! Kattints ide!


 Oxigént termel a NASA új eszköze

Oxigént termel a NASA új eszköze

2022-11-13

Az oxigén létfontosságú az életbenmaradásunkhoz! A NASA új eszközt fejlesztett a Marson történő oxigén kinyerésére! Mutatjuk ,hogyan termelhető oxigén a Marson!

A tengerbiológusok is meglepődtek, amikor meglátták ezt a tengeri lényt a strandon!

A tengerbiológusok is meglepődtek, amikor meglátták ezt a tengeri lényt a...

2019-03-12

A CNN szerint a lény 2 méter hosszú volt, az UC Santa Barbara rezervátum homokos partján találtak rá. A lény felbukkanása a kaliforniai, ausztráliai és új-zélandi tudósokat is meglepte.

Búcsú a dízelautóktól – Kitilthatják a nagyvárosokból a dízelautókat

Búcsú a dízelautóktól – Kitilthatják a nagyvárosokból a dízelautókat

2019-02-16

A dízelautó tulajdonosok nem igazán fognak örülni ennek a hírnek, mivel ki szeretnék tiltani a 2014-nél idősebb autókat a nagyvárosokból. Ez azt is jelentené, hogy kezdhetünk megszabadulni a dízelautóktól…Nézzük a részleteket!


2019-02-15 Budapesten műtötték meg a bangladesi, fejüknél összenőtt sziámi ikerpárt!

Megműtötték azt a bangladesi sziámi ikerpárt, akik a fejüknél voltak összenőve. Az operációra Budapesten, január 25-én került sor és a műtét sikeresen zajlott!

2018-02-27 Az emberiség történetének 10 leggonoszabb vezetője

A történelem során számos gonosz és jóságos vezető is hatalomra került. Némelyikük keményen dolgozott azon, hogy szebbé és boldogabbá tegye népe/alattvalói/követői életét, míg másokat kizárólag saját érdekeik vezérelték.

2018-02-25 Tényleg egészségtelen a kávé?

A kávéról a legtöbben azt gondolják, hogy egészségtelen, pedig valójában ez nem igaz. De miért van jó hatással egy bögre fekete a szervezetünkre? Most megtudhatod!

2017-10-30 Poloskák a repülőkön

Mikor végre el tudnád foglalni a repülőn a helyedet, de az ülések hemzsegnek a poloskáktól... Sőt! Az egész gép tele volt a bogarakkal! Egy megtörtént eset.

NASA közleménye szerint nem csak a fantázia műve az UFÓk létezése

Gondolkodtál már azon ,hogy tényleg léteznek-e ufók? Vagy mindezt csak kitalálta valaki? Pilóták és tudósok együttes erővel szállnak harcba annak...

Hasvillantás, Buffalo cipő, csípőnadrág – Így öltöztünk a 2000-es években!

Régebben más volt! Szinte minden, így a divat is teljesen más volt, sokan vannak, akik szeretnék elfelejteni a borzalmas ruhadarabokat, viszont vannak...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a misztikus, érdekes hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.