Néhány illemszabály, amikről sajnos megfeledkezünk.

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2019. Február 16. Julianna
 • EZ A HÍR TERJED A NETEN :

  2 csésze kávé hatása a májra. Ezt nem gondoltuk volna!
  KACSA VAGY IGAZ?JÁRJUNK UTÁNA EGYÜTT!
 • EZ A HÍR TERJED A NETEN :

  Ezt jelenti, ha a hús főzés közben habzani kezd
  KACSA VAGY IGAZ?JÁRJUNK UTÁNA EGYÜTT!
 • EZ A HÍR TERJED A NETEN :

  Korunk betegsége – A selfie negatív hatásai
  KACSA VAGY IGAZ?JÁRJUNK UTÁNA EGYÜTT!

 | Szerző: LK
címkék: Igaz

Illemszabályok, amikről sajnos megfeledkeztünk

hirdetes
Néhány illemszabály, amikről sajnos megfeledkezünk.
A mi értékelésünk szerint ez a hír:
Igaz
Szerinted? Olvasd el a cikket és szavazz a lap alján, mit gondolsz erről a hírről, és nézd meg mások véleményét, vagy küldj be információt, képet, véleményt írásban! Vessünk véget a facebook-on terjedő szennyáradatnak, állítsuk meg a kacsa hírek terjedését a közösségi média erejével.

Szomorú, de manapság többen tartják szégyellnivalónak azokat az illedelmes megnyilvánulásokat, amelyek régebben még teljesen elfogadottnak számítottak a mindennapok során. Pedig egyáltalán nem lenne betartani bizonyos alapvető illemszabályokat, megőrizve ezzel beszédkultúránkat, általános jó modorunkat, igényes megjelenésünket, és az érzelmeink felett gyakorolt irányításunkat. Lássunk néhányat ezek közül!

 • Ha valakinek azt mondod, hogy „Meghívlak…”, akkor azzal arra utalsz, hogy te fizetsz azért, amire meghívod az illetőt (például egy vacsorára). Ha azt mondod, hogy „Menjünk el egy…” akkor az azt jelenti, hogy mindenki magának fizet.
 • Sose térj be senkihez bejelentés nélkül. Senki sem szereti, ha éppen köntösben kócos hajjal kell fogadnia egy látogatót. Egy brit hölgy ezt igen kreatívan oldotta meg: állítólag valahányszor egy bejelentetlen vendég érkezett hozzá, gyorsan magára kapott egy pár cipőt, egy kalapot, és magához vette az ernyőjét. Ha szívesen látta a vendéget, akkor azt mondta neki, hogy éppen most ért haza, ha pedig nem, akkor azt, hogy éppen most indul el otthonról.
 • hirdetes
 • Ne tedd a telefonodat az asztalra nyilvános helyen. Ezzel csak azt mutatod a társaságodnak, hogy milyen fontos szerepet játszik ez az eszköz az életedben – annyira fontosat, hogy inkább azzal foglalkoznál, mint a többiekkel, és hogy csak egy pillanatnyira vagy attól, hogy helyettük inkább a közösségi média görgetésével foglalkozz.
 • Ne hívj meg valakit randevúra / egyezz bele egy randevúba, ha egész este a telefonodat tervezed nyomkodni.
 • Egy férfi sosem viszi egy nő kézitáskáját helyette, de felajánlhatja neki, hogy megfogja a kabátját, míg a nő elmegy a mosdóba.
 • Ha sétálsz valakivel, és partnered találkozik egy ismerősével, akit te nem ismersz, akkor te is üdvözölt azt az illetőt.
 • A közhiedelemmel ellentétben nem csak pálcikákkal illik szusit enni – a férfiak a kezüket is használhatják.
 • A cipőid mindig legyenek tiszták.
 • Kerüld a felesleges fecsegést telefonálás közben. Ha szeretnél valakivel beszélgetni, akkor próbálj meg személyesen találkozni vele.
 • Ha valaki megsért, akkor ne viszonozd azt sérelmezéssel, vagy fenyegetőzéssel. Ezzel csak lealacsonyítod magad az ő szintjére. Egyszerűen csak hagyd ott, és kész.
 • Egy férfi mindig egy nő bal oldalán kell, hogy sétáljon. Ez alól kizárólag a katonák kivételek, ugyanis nekik mindig késznek kell lenniük a tisztelgésre.
hirdetes
Szavazz, szerinted ez a hír:
Kacsa
Nem bizonyított
Részben igaz
Igaz
Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
| Szavazatok száma: 0
hirdetes

Van információd a témáról? Képed, bizonyítékod?
Írd le nekünk, küldd be, megjelentetjük! Kattints ide!


Egy étterem, ahol sosem azt kapod, amit rendelsz!

Egy étterem, ahol sosem azt kapod, amit rendelsz!

2017-10-02

Mindig ideges az ember, ha egy étteremben nem a rendelt ételt szolgálják fel neki. De nem ebben az étteremben! Itt sose azt kapod amit rendelsz, mégis imádják ezt a helyet!

16 egyszerű hétköznapi dolog, amit a legtöbben rosszul csinálunk

16 egyszerű hétköznapi dolog, amit a legtöbben rosszul csinálunk

2017-10-01

A hétköznapi konyhai feladatok elvégzése számos módon könnyíthető meg. Nagy valószínűséggel sokról még te sem hallottál ezek közül. Az alábbiakban biztos tudunk mutatni néhány érdekességet, amik újdonságok lesznek számodra!

Készíts látványos macro képeket telefonoddal ezzel a zseniális trükkel

Készíts látványos macro képeket telefonoddal ezzel a zseniális trükkel

2017-09-27

Egy egyszerű trükk segítségével Te is zseniális macro fotókat készíthetsz a telefonoddal! Bemutatjuk, hogy hogyan!


2017-09-27 12 zseniális tipp tapasztalt autósoktól kezdőknek

A tapasztalt autótulajdonosok tudják, hogy egy autó nem játék, és hogy az autóval rendelkezők élete nem éppen egyszerű. Olyan sok apró problémával kell foglalkozni, hogy könnyű elveszni a részletekben.

2017-10-06 10 érdekesség az októberi gyerekekről

Kevesen tudják ezeket az érdekességeket a sütőtök és a színpompás levelek hónapjában született októberi gyerekekről! Mindenesetre nagyon érdekes és még igaz is!

2017-10-17 Földre tett baba igaz története!

Te is találkoztál már ezzel a képpel a neten? Bejárta a fél világot! Ha megtudod a földre tett baba igaz történetét, akkor neked is megváltozik majd a véleményed!

2018-02-27 Az emberiség történetének 10 leggonoszabb vezetője

A történelem során számos gonosz és jóságos vezető is hatalomra került. Némelyikük keményen dolgozott azon, hogy szebbé és boldogabbá tegye népe/alattvalói/követői életét, míg másokat kizárólag saját érdekeik vezérelték.

Nostradamus jóslata 2019-re: 27 évig tartó borzalom közeleg...

Nostradamus jóslatainak sajnos, vagy nem sajnos, de lehet hinni, ugyanis már nagyon sok minden bejött, amit előre látott…A francia jövendőmondó...

Valóban nem hirdethetnek a hotelek a Facebookon és a Googleben?

Kitiltják a hotel és szálloda marketingeseket a Google és a Facebook hirdetési rendszeréből-  - ezzel a hírrel keresett meg bennünket egyik...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a misztikus, érdekes hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.