notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Az egyik legjobb fogpótlási módszer: Mennyibe kerül a fogkorona?

Bejelentkezés  |  Regisztráció  | 2024. Március 5. Adorján
 • EZ A HÍR TERJED A NETEN :

  Milyen térelválasztási lehetőségeink vannak egy irodában?
  KACSA VAGY IGAZ?JÁRJUNK UTÁNA EGYÜTT!
 • EZ A HÍR TERJED A NETEN :

  Vízminta vizsgálat hitel esetén: miért fontos?
  KACSA VAGY IGAZ?JÁRJUNK UTÁNA EGYÜTT!
 • EZ A HÍR TERJED A NETEN :

  5+1 Játék, Amivel Minden Szülinapi Zsúrt Fel lehet Dobni!
  KACSA VAGY IGAZ?JÁRJUNK UTÁNA EGYÜTT!

 | Szerző: VN
címkék: Elgondolkodtató, Nem bizonyított, Nem igaz

Az egyik legjobb fogpótlási módszer: Mennyibe kerül a fogkorona?

hirdetes
Mennyibe kerül a fogkorona?
A mi értékelésünk szerint ez a hír:
Kacsa
Szerinted? Olvasd el a cikket és szavazz a lap alján, mit gondolsz erről a hírről, és nézd meg mások véleményét, vagy küldj be információt, képet, véleményt írásban! Vessünk véget a facebook-on terjedő szennyáradatnak, állítsuk meg a kacsa hírek terjedését a közösségi média erejével.

A fogászatokról, fogorvosokról terjeng az a rémhír, hogy méregdrágán, és fájdalmasan dolgoznak. Igaz ez? Tényleg egy vagyonba kerül, ha valaki pótoltatni szeretné hiányos fogát, vagy fogait? Utánajártunk.

Rengeteg fogpótlási módszer létezik

Manapság már rengeteg fogpótlási módszer létezik, és gondolom, senki nem lepődik meg azon, ha azt mondjuk, hogy vannak köztük jobbak, valamint rosszabbak is, de kezdjük az elején… Miért kell a fogakat pótoltatni? A fogaink rengeteg behatásnak, ha úgy tetszik, strapának vannak kitéve, hiszen nap, mint nap rengeteget használjuk őket, még akkor is, ha csak rendeltetésszerűen. Persze vannak olyanok is, akik a rágó, hangképző funkción túl, fogcsikorgatást, fogösszeszorítást is rendszeresen gyakorolnak, akár éjszaka, amik mind-mind hatással lehetnek a fogak strapabíróságára. A fogak nagyon sok okból kieshetnek, az egyik ilyen a genetika, a másik pedig a rossz higiéniai, ami gyakran olyan fogproblémákhoz vezet, ami a fogak elvesztésével, vagy olyan szintű károsodásával jár, ami miatt pótlásra érdemes. Persze baleset, akár egy egyszerű otthoni szerencsétlen lépés miatt is kieshetnek a fogak… Ilyenkor pedig pótolni kell őket. Miért?

 

Miért fontos a fogak pótlása?

A legtöbben - akik egy vagy több hiányos foggal rendelkeznek-, esztétikai okokból szeretnék pótolni hiányos fogaikat. Azaz azért, hogy újra teljes, és csodaszép lehessen a mosolyuk. Kutatások bizonyítják, hogy a hiányos fogaknak hatása van az emberek önbizalmára, akár a társadalomtól való elzárkózást is erősítheti a foghiány. De nemcsak azért elengedhetetlen a fogak pótlása, mert hatással van a megjelenésünkre, hanem azért is, mert a fogaknak, a fogazatnak fontos funkciója van. Beszéd, és rágás – ez a kettő funkció sérül, ha foghiány áll fent. Ráadásul a hiányos fogak a még ép fogakra is hatást gyakorolnak azzal, hogy az űr betöltésére a fogak elkezdhetnek dőlni, szöveteik meglazulnak, a fogazat állapota még tovább romlik. A fogak pótlására a fogkora is jó megoldás tud lenni, amennyiben implantátum beültetésére nincsen lehetőség, de a fogrések betöltésére is a fogkorona használatos.

 

Mennyibe kerül a fogkorona?

Hogy mennyibe kerül egy fogászati kezelés, adott esetben egy fogkorona, azt nagyon nehéz megsaccolni látatlanban, ugyanis nagyon sok tényező függvénye. A legtöbb páciens azt nem szokta szeretni, hogy nem lehet tudni előre semmit a kezelések árával kapcsolatban, illetve hogy milyen kezelésekre van szükség összességében, milyen költségek fognak a folyamat során felmerülni. Ennek áttekintéséhez a Móricz Dental Fogászat oldalát ajánljuk, ahol nagyon korrekten le van írva, milyen kezelésekre van szüksége egy-egy fogászati probléma esetében, és az pontosan mennyibe kerül, részletek itt: fogkorona árak. Illetve minden páciensnek egyénre szabott kezelési tervet, és ehhez pontos árakat csatolnak, így biztosan nem kell rejtett költségekkel találkoznod a kezelés közben. 
 

Szavazz, szerinted ez a hír:
Kacsa
Nem bizonyított
Részben igaz
Igaz
Mondd el a véleményed a cikkről, értékeld 1-5-ig!
| Szavazatok száma: 0
hirdetes

Van információd a témáról? Képed, bizonyítékod?
Írd le nekünk, küldd be, megjelentetjük! Kattints ide!


Milyen térelválasztási lehetőségeink vannak egy irodában?

Milyen térelválasztási lehetőségeink vannak egy irodában?

2024-01-11

Az irodai környezet megteremtésekor a térelválasztás kulcsszerepet játszik, hiszen jól megválasztott megoldások segítenek optimalizálni a munkaterületeket

5+1 Játék, Amivel Minden Szülinapi Zsúrt Fel lehet Dobni!

5+1 Játék, Amivel Minden Szülinapi Zsúrt Fel lehet Dobni!

2023-12-06

Egy sikeres szülinapi buli kulcsa a szórakoztató és izgalmas játékokban rejlik. Ha szeretnéd feldobni a következő zsúrt, itt van néhány ötlet, amelyek garantáltan leköti majd a kis vendégeket.

Megéri-e az Influencer Marketing egy szálloda számára?

Megéri-e az Influencer Marketing egy szálloda számára?

2023-11-20

Az online térben való jelenlét és a szállodák népszerűsítése érdekében az influencer marketing egyre fontosabb. De tényleg megéri a szállodáknak ebbe fektetni?


2023-10-12 5+1 tipp amivel meglepheted a kollégáidat karácsonyra

A karácsony az év egyik legcsodálatosabb időszaka, amikor szeretetet és melegséget osztunk meg azokkal, akik fontosak számunkra, ideértve a kollégáinkat is

2023-09-08 Mit csinál egy Vagyonőr? Kik ők, hol dolgoznak és mi a szakma jelentősége?

A személy és vagyonőrök olyan szakemberek, akik kulcsfontosságú szerepet játszanak a biztonság fenntartásában és a vagyonvédelemben különböző környezetekben.

2023-08-18 Érdekel a szállodavezetés? Így válhatsz profi szállodamenedzserré!

Ha vágyaid közé tartozik a szállodaiparban való sikeres vezetés, itt van néhány kulcsfontosságú lépés, amelyek segíthetnek elérni a szállodaüzemeltetési célt.

2023-07-12 Hogyan old meg a tárolást egy osztott szobában?

Sokszor előfordul, hogy a gyerekeknek osztozkodniuk kell egy szobán, ami azt eredményezi, hogy két gyerek ruháit és játékait kell bepréselnünk egy szobába.

Megéri-e az Influencer Marketing egy szálloda számára?

Az online térben való jelenlét és a szállodák népszerűsítése érdekében az influencer marketing egyre fontosabb szerepet játszik. De vajon tényleg...

5+1 tipp amivel meglepheted a kollégáidat karácsonyra

A karácsony az év egyik legcsodálatosabb időszaka, amikor szeretetet és melegséget osztunk meg azokkal, akik fontosak számunkra, ideértve a...
IRATKOZZ FEL A HÍRLEVELÜNKRE!X
Érdekelnek a misztikus, érdekes hírek, legújabb blogbejegyzéseink?


A 'FELIRATKOZOM A HÍRLEVÉLRE' gomb megnyomásával hozzájárulást adsz a hírlevelek fogadásához és elfogadod az Adatvédelmi Szabályzatunkat.